Vitamin C-behandling

Vitamin C-behandling

Vi har tidigare skrivit om produkter att använda hemma innehållande vitamin C, men visste du att man även kan boosta huden med den populära antioxidanten i en riktad salongsbehandling? Perfekt efter semestern för att förlänga en sund bränna och vårda på djupet – med snabba eller långtgående resultat beroende på målbild.

C-vitamin är ett viktigt tillskott om huden känns livlös och trött, för att få tillbaka en fräsch lyster, motverka pigmentförändringar och skydda mot miljöpåverkan. Östermalms House of Beauty erbjuder behandlingen som ger din hud en energikick på djupet, och sätter fart på kollagenproduktionen. Vi pratar en riktig fuktbomb här, med djupgående och renande effekt.

Metoden vi använder

Precis som i de flesta salongsbehandlingar av ansiktet, börjar vi med att rengöra riktigt noga för att kunna inspektera huden ordentligt på plats. Vi utför en hudanalys under lampa och förstoringsglas, genom att titta, känna och klämma. Därefter bestäms vilka produkter som passar dig, och vi penslar med den AHA-syra som valts ut. Sedan är det dags för att applicera själva C-vitamin-boostern, och en efterföljande mask (eller flera sådana om punktmarkering behövs) ska också få tid att verka. Efter borttagning smörjer vi in med vitaminserum, ögon- och dag- eller nattcrème.

C-vitaminets kraft

Vitamin C behövs för bildandet av kollagen och elastin i huden, speciellt efter att den egna produktionen börjat avta. Fria radikaler finns överallt runt oss, och dessa får huden att åldras fortare. Denna antioxidant skyddar huden mot just det. Vitaminet finns naturligt i överhuden och fungerar reparerande mot UV-skador, men när vi solar och röker sjunker halten av näringsämnet i huden. Genom att addera utifrån kan vi skydda mer, bromsa linjer och rynkor, ljusa upp fläckar och bleka ytliga kärl. Om du även jobbar aktivt med vitamin C-produkter hemma, både inför, under och efter behandling blir resultatet än mer strålande.

Kur eller enstaka?

Du ser och känner resultat redan efter en behandling, men för mer långtgående och bästa effekt kan denna behandling göras i en sammanhållen kur på tre till fyra tillfällen. Hur lång tid som bör gå mellan besöken kan diskuteras med din terapeut, då vissa behöver gå oftare och andra mer sällan. Återigen, detta är en individanpassad behandling, skräddad efter dina behov.