éLIFE

éLIFE

éLIFE är en icke-kirurgisk procedur som slimmar med anmärkningsvärda kliniska resultat. Behandlingen innebär en estetisk metod som effektivt minskar och modellerar fettvävnaden i ansiktet och på kroppen, men har även en medicinsk sida som motverkar hyperhidros (massiva svettningar). Denna teknologiska innovation, som verkar på djupet, var tidigare endast möjlig med kirurgi.

För det estetiska förfarandet kan dessa områden behandlas:

  •     Formande och hudföryngrande
  •     Motverkande av oelastisk hud på hals, dekolletage och övriga kroppen
  •     Reduktion av periokulära eller nasolabiala veck och rynkor på överkäken
  •     Behandling av fett som har byggts upp lokalt
  •     Behandling av akneärr
  •     Icke-invasiv lyfteffekt av ansikte, hals och kropp. Ett riktigt lyft på mindre än 5 minuter Processen är 6 mm lång. Huden lyfts gradvis dag för dag

HUR FUNGERAR éLIFE?

Fokuserat ultraljud, i den estetiska behandlingen, kan skräddarsys efter varje individs behov. Ultraljudet som används för ansiktet avger en frekvens av 4 MHz och ett centralt djup på 1.5, 3.0 och 4.5 mm. Denna behandling på djupet kan nå ansiktets SMAS, den solfjäderformade strukturen som täcker ansiktsmusklerna och kopplar ihop dem med det överliggande hudlagret dermis. I den estetiska behandlingen av fettvävnad för att reducera dess volym, släpper ultraljudet ut en frekvens av 2 MHz på olika djup, från 6 till 13 mm, vilket tillåter en exceptionell modellering av fettvävnaden.

Vid den medicinska proceduren av denna behandling används högintensivt fokuserat ultraljud som är bevisat effektiv och trygg vid behandling av hyperhidros. Fokuserat ultraljud kan med fördel användas för att behandla både de ekkrina körtlarna, som kan producera överdrivna svettningar, och de apokrina körtlarna, som ansvarar för dålig lukt. Behandlingen är snabb och oftast smärtfri, utan användning av toxiner, utan biverkningar, och ger omedelbar förbättring med långvariga resultat.

éLIFE har två handenheter med olika munstycken, 15 mm för ansikte och 38 mm för kropp, som förs över de områden som ska behandlas. Innan behandlingen rengörs huden från produkter, som makeup, med varmt vatten. Därefter appliceras en gel som gör överföringen från ultraljudets energi ner i hudvävnaden på kunden möjlig, detta för att ultraljud behöver en vätska för att komma in i människokroppen. Gelen innehåller naturliga aktiva ingredienser för att göra behandlingen mildare för hudytan.

HUR MÅNGA BEHANDLINGAR REKOMMENDERAS?

Det beror helt på konditionen av kundens hud. För de flesta, ger två behandlingar med tre månaders mellanrum, ett fint resultat.

BÖR JAG FÖRBEREDA MIN HUD INNAN EN éLIFE-BEHANDLING?

Förberedande vård är inte nödvändig, men resultatet blir bättre på hud som är väl återfuktad. Som nämnt innan tvättas huden på plats innan behandling.

HUR LÅNG TID TAR DET INNAN JAG SER RESULTAT?

Resultat kan ses direkt efter behandlingen, men förbättras veckorna efteråt.

ÄR BEHANDLINGEN SMÄRTSAM?

Jämfört med andra HIFU-maskiner på marknaden, är behandling med éLIFE så gott som smärtfri, speciellt i ansiktet eller under armarna vid hyperhidros-behandling. Detta tack vare den centerlösa givaren som skapar väldigt precisa och väldigt få koaguleringspunkter i vävnaden, utan att termiskt påverka kringliggande vävnad. Man kan känna likt små nålstick i hudlagret där energin från ultraljudet är fokuserad, men inget i närheten av den smärta som tidigare HIFU-teknologi åsamkade.

Vissa personer är dock känsligare, medan andra knappt känner någonting. Man kan vara mer känslig om man har väldigt tunn hud, eller om den är uttorkad. Men energinivån kan reduceras i mjukvaran för att göra behandlingen behagligare för känsliga kunder.

HUR SER ÅTERHÄMTNINGSTIDEN UT EFTER EN BEHANDLING?

éLIFE har ingen återhämtningstid, vilket betyder att man kan återuppta sina normala aktiviteter direkt efter avslutad behandling.