RENOVA HIFU FINESSE

Icke kirurgiskt ansiktslyft och kroppsskulptering. Ultraljud har använts i decennier inom medicinsk diagnostik (fosterundersökning, magundersökning mm) och även som medicinsk behandlingsform (tex mot njursten).

Leverantörens forskare har utvecklat HIFU-teknologin där man med hjälp av ultraljud slussar in energi djupt ner i huden för att därigenom strama upp och motverka rynkor och andra synliga ålderstecken. Teknologin är även effektiv för kroppsskulptering.

VAD ÄR RENOVA HIFU FINESSE?
HIFU står för High Focused Ultrasound och Renova HIFU Finesse är en säker, icke-kirurgisk ultraljudsbehandling som motverkar effekterna åldrande har på din hud. Metoden stimulerar kroppens egen återskapande förmåga för att mjukt och gradvis lyfta huden vid ögonbrynen, under hakan, på halsen och släta ut linjer och rynkor.

KAN METODEN ERSÄTTA ETT ANSIKTSLYFT?
Renova HIFU Finesse når ner och behandlar samma djupt liggande hudlager som plastikkirurgi men metoden kan inte ersätta resultatet som uppnås vid ett kirurgiskt ansiktslyft. Metoden är emellertid ett mycket bra alternativ, framförallt för dig som inte känner dig redo för ett kirurgiskt ingrepp eller för dig som vill förlänga effekten av ett sådant ingrepp.

HUR STIMULERAR BEHANDLINGEN PRODUKTIONEN AV KOLLAGEN?
Renova HIFU Finesse slussar ner fokuserad ultraljudsenergi djupt i huden vid den mest optimala temperaturen för kollagenförnyelse. Behandlingen triggar igång en naturlig process som kallas neocollagenesis som producerar nytt, friskt kollagen som är hudens enskilt viktigaste beståndsdel för en ungdomligt stram och slät hud. Renova HIFU Finesse kräver varken, krämer, fillers eller toxiner utan använder sig enbart av din egen kropps förmåga att skapa kollagen för att på så sätt ge naturliga och synliga resultat.

HUR FUNGERAR RENOVA HIFU FINESSE PÅ KROPPEN?
Renova HIFU Finesse har visat sig vara mycket effektiv även mot fettdepåer och celluliter runt om på kroppen och kan därmed användas som en icke-kirurgisk kroppslyftsbehandling utan att det behövs någon tid för konvalescens. Metoden kan behandla så vitt skilda områden som mage, rumpa, knän, överarmar och ben. Ultraljudet förstör fettceller som därefter slussas ut ur kroppen naturligt   genom blodomloppet och det lymfatiska systemet.

HUR LÅNG TID TAR BEHANDLINGEN?
Behandlingstiden varierar beroende på vilket område som behandlas och din individuella behandlingsplan. Ansikte och hals tar normalt 60-90 minuter medan exempelvis en bröstbehandling tar 30 minuter.

KAN MAN ÅTERGÅ TILL VARDAGEN DIREKT EFTER JOBBET?
Med Renova HIFU Finesse behövs ingen konvalescens. Efter behandlingen kan du direkt återgå till vardagens normala aktiviteter utan några vidare åtgärder.

HUR KÄNNS BEHANDLINGEN?
Precis när ultraljudsenergin går ner i huden förekommer ofta en liten känsla som indikerar att kollagenproduktionen sätts igång. Känsligheten varierar från person till person men efteråt känns ingenting.

NÄR SER MAN RESULTAT OCH HUR LÄNGE VARAR DET?
Direkt efter din HIFU-behandling kan du se en del initiala effekter men det fullständiga resultatet sker gradvis under 2-6 månader allteftersom din kropp på naturlig väg återskapar nytt kollagen. Eftersom kollagenproduktionen varierar från person till person kan det ta olika lång tid innan resultatet uppnås. Kollagenet bildas långt ner i huden och det är din personliga åldersprocess som styr hur lång tid det tar innan det syns på utsidan.

HUR MÅNGA BEHANDLINGAR BEHÖVS?
De flesta patienter behöver bara en behandling men beroende på hudens slapphet, den biologiska responsen på behandlingen och den individuella kollagenproduktionen kan en del patienter behöva ytterligare behandlingar.
Eftersom huden kontinuerligt fortsätter att åldras kan det även bli aktuellt med en uppföljande sk touch-up för att hålla jämna steg med kroppens naturliga åldrande genom att ytterligare strama upp huden och stimulera kollagenproduktionen.

FINNS DET NÅGRA BIVERKNINGAR?
Huden kan uppvisa viss rodnad direkt efter behandlingen men denna försvinner inom några timmar. En del patienter kan även uppleva en lätt svullnad, en pirrande känsla eller känslighet för beröring men det är också tillfälligt. Mindre vanliga biverkningar är att det kan uppstå mindre blåmärken och en domnande känsla. Vissa kan emellertid få en viss rodnad som övergår i något som kan se ut som ett mycket lätt blåmärke. Detta är helt normalt och går över efter ett par dagar. Jämfört med kirurgiska ingrepp och tex laserbehandling så är konsekvenserna minimala även om de positiva effekterna är likvärdiga.

KONTRINDIKATIONER:
  • Gravid eller ammar
  • Elektriska implantat (Pacemaker)
  • Öppna sår
  • Blodförtunnande mediciner
  • Aktiv systematisk hudsjukdom som kan hindra huden från att läka
  • Botox, bör vänta 6 veckor
  • Fillers, bör vänta 8 veckor
  • Metallimplantat (dentala implantat är OK)