FETTFRYSNING

OBS! Vi rekommenderar en personlig konsultation innan denna behandling.


VAD ÄR FESTTFRYSNING?
Denna behandling är en kontrollerad applikation av värme och iskyla kombinerad med konstant vakuum, för att specifikt angripa ett område under en definierad tid vilket får fettcellerna att brytas ned och kristallisera, vilket resulterar i en reducering av kroppsfett och att huden tightas till, utan att skada den omliggande vävnaden. Tack vare denna nya procedur öppnas dörren för fler personer som inte är kandidater för fettsugning för att avlägsna envist fett säkert och effektivt.


HUR GÅR BEHANDLINGEN TILL?
Ett skyddande membran placeras på huden, därefter vakuumas hud och fettvävnad in i applikatorn. Fyra applikatorer kan användas för att behandla fyra områden simultant. Vävnaden hålls på plats mellan två plattor och isoleras från resten av vävnaden. Vakuumeffekten ökar blodflödet till det utvalda området, och hudvävnaden som är i kontakt med de kylande plattorna får sina fettceller frusna. Beroende på om vi jobbar med ansikts- eller kroppsfett, är behandlingstiden för ett område mellan 10 till 60 minuter för att fettcellerna ska dö. När behandlingen är avslutad, blir den behandlande fettvävnaden gradvis minimerad genom den naturliga nya metaboliska processen.


VILKA OMRÅDEN KAN BEHANDLAS?
Putmage, kärlekshandtag, ridbyxlår, BH-valk, gäddhäng, in- och utsida av lår samt dubbelhaka.


VILKA RESULTAT KAN FÖRVÄNTAS?
När applikatorn placeras på behandlingsområdet, och huden utsätts för vakuum, kan viss grad av obehag förekomma. När förvärmen och nedkylningen startar kan även en stickande känsla uppkomma. Därefter känns området kallt och utan känsel. När applikatorn tas bort, är det behandlade området iskallt och en smula hårt vid beröring. En lätt massage tar bort känslan av hårdhet och rekommenderas 2 gånger per dag i 5 dagar efter avslutad behandling.

Flera dagar efter proceduren börjar de behandlade fettcellerna en process kallad "apoptosis" och börjar därmed krympa, Dessa skadade fettceller börjar långsamt att metabolisera från kroppen över flera månaders tid. Dessa reaktioner kan presentera sig efter proceduren: rodnad som är övergående, tillfällig svullnad eller blånad, tillfällig känslighet och känselbortfall samt en tillfälligt stickande känsla.
Studier visar att en behandling kan reducera i genomsnitt 20-30% av behandlat fett. Initiala resultat är synliga efter ca 45 dagar. För mer bevisliga resultat kan 8 veckor till 6 månader behövas.


HUR SÄKER OCH EFFEKTIV ÄR BEHANDLINGEN?
Vetenskapliga studier visar en fettreduktion med 25-40% och väldigt hög nivå med nöjda patienter på 80-90%. Då denna metod är icke-invasiv behövs inga nålar, skalpeller eller stygn. Vidare krävs ingen bedövning eller smärtstillande medel och det krävs ingen konvalecens.


HUR MÅNGA BEHANDLINGAR KRÄVS?
Beroende på området som ska behandlas samt på individen, är 3-6 behandlingar nödvändiga. Behandling av samma område kan upprepas från 10-30 dagars intervall. Behandlingen passar alla hudtyper och åldrar.