IPL

IPL BEHANDLAR:

 • Acne
 • Hudföryngring
 • Permanent hårborttagning
 • Pigmentering
 • Ytliga blodkärl  VAD ÄR IPL?
  IPL är en förkortning av Intense Pulsed Light och används för att behandla bland annat akne, pigmentering, rocacea, ytliga kärl, uppnå hudföryngring eller ta bort hår permanent. IPL är en teknik som skapar högintensivt ljus, vilket blir en effektiv behandling som kan användas både medicinskt och kosmetiskt, vid hudproblem eller hudsjukdomar.  Hudens kollagenbildning stimuleras och dess åldrande motverkas därmed. Behandlingen förbättrar också strukturen i huden, fina linjer, rodnad eller akneärr och ger ett fräschare och jämnare utseende.


  HUR GÅR BEHANDLINGEN TILL?
  Området (hela eller delar av ansiktet) som ska behandlas rengörs, därefter stryks en kall gelé på huden. Sedan skjuter vi med intensiva ljusimpulser, och ljuset tränger ner i yttersta hudlagret utan att göra skada. Energin från ljuset omvandlas till värme och söker sig till färgade områden som röda blodkroppar och pigment vilka absorberar ljuset, bryts ned i partiklar och slussas bort. Kärlen drar ihop sig och pigmenten bleknar. Ljuspulserna kommer i form av blixtar och känns som varma stick på huden. Tiden för behandlingen varierar beroende hur stort område som behandlas. Ljust pigment gör att behandlingen fungerar som bäst, och vi rekommenderar 2-4 behandlingar med 4-6 veckors intervall. Man ser en förbättring efter varje gång och huden känns mjukare och får en jämnare ton.


  VILKA OMRÅDEN KAN BEHANDLAS?
  De områden som oftast behandlas med goda resultat är ansikte, hals, dekolletage och handryggar. Vid hårborttagning kan hela kroppen behandlas bortsett huvudet.


  VILKA RESULTAT KAN FÖRVÄNTAS?
  Vi ser mycket fina resultat med denna behandling och de flesta kunder blir nöjda. Gravid förbättras rodnad, brustna blodkärl, oregelbunden pigmentering, porstorlek och fina linjer.


  FINNS DET RISKER MED BEHANDLINGEN?
  Det är väldigt sällsynt med biverkningar på grund av IPL. En mindre svullnad och rodnad kan framträda direkt efter behandling, men lägger sig oftas inom ett par timmar.