Resultatinriktade behandlingar på klinik

Resultatinriktade behandlingar på klinik

Avancerade hudvårdsbehandlingar; Vad är det, hur gör man och varför? Vi reder ut begreppen och jämför de traditionella ansikts- och kroppsbehandlingarna med mer resultat- och lösningsorienterade ditos.

De vanliga, klassiska behandlingarna där alla moment görs manuellt med handkraft håller på att dö ut. Åtminstone på kliniker och salonger i framkant, där man istället valt att satsa på maskiner. Och vi pratar inga lättviktare här, utan om hypermodern apparatur med framåtsträvande teknik som fortsätter att utvecklas. Kliniker som ständigt vill vara uppdaterade byter ut till nya versioner varje år, och deras prislappar i inköp motsvarar kundernas förväntningar. Man vill se märkbara förbättringar på vävnad och hudtextur, gärna framskridande efter varje besök.

Fokuserat ultraljud, ljuspulser eller kanske röd laser?

Oavsett om du vill avhjälpa hängande hud, celluliter eller bara få en uppfräschning finns en eller flera passande metoder som kan skräddarsys individuellt. Dermapen är en populär nålbehandling som stimulerar hudens läkning och kollagenproduktion, med kontrollerade mikroskador. Celluliter kan bekämpas genom ett samspel av akustiska och elektriska chockvågor. Genom att applicera värme och kyla tillsammans med konstant vakuum kan fettceller brytas ned och minska i volym. IPL-tekniken skapar högintensivt ljus och har en mängd fördelar, på bland annat akne, pigmentering, kärl eller hårväxt. Renova-utrusningen kan behandla en rad olika hudproblem som rynkor, glåmighet, uttorkning, solskador och dålig elasticitet, och dess Radiofrekvens-plattform ger synligt slätare och finare hud direkt.

Till sist vill vi tipsa om nya proceduren éLIFE, som med hjälp av fokuserat ultraljud ger anmärkningsvärda resultat på kropps- och ansiktsform, slapp hud och ålderstecken. Metoden angriper lokala fettansamlingar, motverkar rynkor och ger en icke-invasiv lyfteffekt snabbt – helt utan skalpeller, trots att detta tidigare endast kunde uppnås med kirurgi.

Läs på och konsultera experter

Visst finns det steg i en behandling som fortfarande bäst utförs med ett par rena händer, som portömning och massage. Men övriga önskemål som hudföryngring, reducering av linjer och veck, kärl, pigmenteringar, hårväxt eller modellering av överskottsfett, görs bäst med maskiner. Prata med din hudterapeut för vidare guidning, eller boka en konsultation för att göra en plan som passar just dig, ditt utgångsläge och din målbild.