Om hudvårdande primers

Om hudvårdande primers

Alla i skönhetsbranschen pratar om primers; produktkategorin som vuxit lavinartat senaste åren. För precis som när du målar en vägg behövs en ren och stadig grund även för huden, mellan vård och makeup. Det är där en högteknologisk primer kommer in.

Det kan tyckas som att en resultatinriktad hudvårdsritual innehåller många steg redan som det är, men precis som med alla rutiner blir den enkel när den väl satt sig. Att addera en primer på morgonen efter din dagcrème går fort, och ger en oproportionerligt stor belöning. Bara stryk på ett tunt lager med lätta rörelser efter att hudvårdsprodukterna absorberats så sitter sminket ordentligt hela dagen, med en helt annan fräschör och lyster. Och har du valt rätt primer får du även andra egenskaper på köpet. Som fukt, åldersförebyggande vård och inte minst skydd. Och då pratar vi inte endast mot skadliga solstrålar, utan ett avancerat sådant som innefattar blockering av fria radikaler vilket förhindrar oxidering, samt andra negativa miljöfaktorer.

Våra favoriter

Face Shield 50 från Colorescience, 55 ml, används mer än flitigt, och erbjuder ett totalt spektrum inom mineralskydd. Mot UVA/UVB, avgaser, blått ljus och infraröd strålning – med patenterade ingredienser. Den eleganta texturen är tunn och blir ett med huden, osynlig fast med en viktlös finish.

BASE of Sweden har A Lifestyle Primer, 35 ml, vilken till synes är mer färgad och har en blommig doft. Även denna favorit smälter in fint och enkelt i de flesta ljusa hudtoner, innehåller anti age-agenter samt mjukgör med Arganolja och Sheasmör. Primern är organisk och ger en felfri canvas inför de hållbara foundations från samma märke.

All I Am Glow Primer, 30 ml, kan sammanfattas med en underbar finish. Den som känner sig trött och glåmig får den där glöden man önskar sig på nolltid, och lystern klarar sig på egen hand de dagar du inte vill eller hinner bära foundation. Ett alternativ är att blanda en klick med hudvård eller smink för att sprida de optiskt ljusreflekterande pigmenten, eller att dutta på kind-och näsben för en subtilt strålande highlighter.

Till sist finns Renlives Glowing Cream i två nyanser, Gold och Bronze, 50 ml. Inte heller här har tillverkaren sparat på krutet gällande fördelar som främjar hudens välmående och skönhet. Kraftigt åldersbekämpande likt delar av deras ordinarie hudvård, jämnare hudyta och en förbättrad hudstruktur på sikt. Barriären stärks och återfuktas, och produkten kan appliceras tunt innan basmakeup, eller ensam i tätare lager för mer täckning.