Intervju - Félice Jankell

Intervju - Félice Jankell

I House of Beautys nya blogg kommer vi att intervjua profiler och kunder som får dela med sig av sina bästa hudvårdstips. Först ut är Félice Jankell, en skådespelerska med ett stort intresse för hudvård. Hennes dagar ser väldigt olika ut, med uppstigning i ottan och arbete till sen kväll när hon filmar. Annars ringer alarmet vid 06.30 varje morgon, och ihop med kaffet och frukost med sonen som är dagens viktigaste punkt, startar och slutar allt med en gedigen hudvårdsrutin.

 

Hur ser din hudvårdsrutin ut mer specifikt?

 - Rengöring morgon och kväll. På kvällen brukar jag köra rengöringen med tvättsvamp och det är ju en riktig ögonöppnare! Då ser man hur mycket restprodukter av smink och dylikt som stannar kvar på huden när man tidigare trott att ansiktet är rent. Så, ett stort tips: Rengöring med ansiktssvamp. Sedan följer fuktbomber i form av serum, och jag lägger en ansiktsmask någon gång i veckan. Maria på House of Beauty tar ju självklart hand om huden lite mer "hard core" - älskar när hon sätter på sig de stora glasögonen och det exempelvis är dags för en laser! Då mår jag som en prinsessa. Tycker om att det under kontrollerade former får bränna till lite.

 

Hur och när vaknade ditt intresse för skönhet och hudvård?

 - Jag har haft problem med huden fram och tillbaka sedan jag var 20 år, det blir värre av mycket stress och väderskillnader. Jag vet hur mycket en bra hudvårdsrutin verkligen hjälper, och Marias magiska händer såklart! Jag tycker om att läsa om hudvård och tycker det är så intressant att gå ner på molekylnivå. Huden är vårt största organ, den kan ge varningssignaler om saker som sker på insidan - det är otroligt häftigt! Det är ett kretslopp, allt från psykiskt välmående och sömn till träning och kost. Det är verkligen en värld som jag tycker om att djupdyka ner i så fort jag får en chans.

 

Vad för typ av hud- eller kroppsvårdande behandlingar brukar du göra, hemma eller på klinik?

 - Maria har full koll och vi skräddarsyr mina behandlingar efter behov. Jag bäddar ner mig under hennes fluffiga täcke och sedan tar hon en titt på min huds dagsform.  Ibland får jag en liten tillsägelse om att jag kör på för kraftfullt med syra: Skulle du slipa ditt köksbord varje dag Félice, tills det inte fanns något kvar? Nej, det skulle du inte. Varför gör du det med din hud då? Det är en av Marias alla genialiska meningar som har stannat i mitt inre.

 

Vilka hudvårdande märken gillar du? Har du någon eller några favoritprodukter från Renlive Cosmeceuticals?

 - Jag använder Renlives ansiktsrengöring och peelingen. Älskar dem båda två! Sedan har jag börjat använda ett nytt märke som heter Dr Levy, som är veganskt. Min hud har inte gjort motstånd ännu, så jag håller tummarna att det förblir så.

 

Och till sist. Ditt bästa tips, förutom att använda tvättsvamp?

- Mitt bästa tips.... Det skulle vara att dricka mycket vatten. Det är dock något jag kanske är sämst i Sverige på att göra, pinsamt dåligt! Sömn har jag också hört ska ha väldigt positiv inverkan, men det är jag inte heller särskilt bra på... Tycker det är mysigt att sitta ensam och skriva när jag vet att ingen annan är vaken. Sedan straffar det sig när väckarklockan ringer. Annars är det att umgås med vänner som har hjärtat på rätt ställe och som gör dig trygg, glad och utmanar dig själsligt. Det tror jag har en stor inverkan på huden, då huden är vår själsliga spegel!