Hudterapeutens favoriter

Hudterapeutens favoriter

På Östermalms House of Beauty jobbar vi brett med noga utvalda och välbeprövade professionella varumärken, och tipsar frekvent om individanpassade hudvårdsprodukter för att nå de mål vi sätter upp med kunden. Men vad använder hudterapeuterna själva i ansiktet? Maria Johansson som är grundare av kliniken listar några handplockade mirakelgörare.

Varva med serum

- Oftast använder jag Reserol serum, som kommer i 14 miniflaskor om 2 ml. Det är ett elixir av vitaminer och stamcellsextrakt från plantan Globularia Cordifolia. Kompositionen är designad för att stimulera cellhälsan, och lugna genom att hjälpa till att reducera irritation och röd hud. Det passar alla hudtyper och gör min hud strålande! Till kvällen växlar jag dock till Transdermas vitamin C-serum, detta för att inte bli solkänslig då serum kan ha varierande koncentrationer anpassade för olika tillfällen.

Skydda om dagen

- Solskyddsfaktor dagtid, alltid. Jag lämnar inte hemmet utan det, och en bra dagcrème bör innehålla olika typer av filter som även blockerar oxidativ stress och andra yttre faktorer som avgaser och miljöpåverkan. Jag gillar Exuviance Sheer fluid SPF40 som är lätt i konsistensen men ändå gör sitt jobb.

Syresättning och cellförnyelse

- Flour4-serien hos Renlive är helt fantastisk. Med den nya ansiktspeelingen får du nu en komplett rutin som ger optimal lyster och en hud som verkligen andas. Den tillhörande masken boostar din hud med mängder av syre. Fina linjer och rynkor förebyggs, medan synligheten av redan uppkomna rynkor minskar. Det är den aktiva ingrediensen perfluorcarbon som genom att lagra och transportera syre påskyndar cellernas förnyelse och stimulerar kollagenproduktionen. Kan även varmt rekommendera Antioxidant Spray från samma märke, som är en hybrid mellan ett lätt serum och mist, fullpackad med skyddande och närande ämnen.

Östermalms House of Beautys nisch är resultatinriktad hudvård, med skräddarsydda behandlingar specifikt anpassade för varje enskild person. Vi breddar ständigt den avancerade behandlingsmenyn för oändligt antal kombinationer för varje hudtillstånd och dagsform. För att förlänga resultaten mellan behandlingarna är det viktigt att följa upp med rätt produkter hemma, och vi finns tillgängliga för att välja ut de produkter som fungerar för just dig.