En beautyskribents bekännelser

En beautyskribents bekännelser

Test: Nya éLIFE-behandlingen 
 éLIFE är en icke-kirurgisk ultraljudsprocedur som lovar anmärkningsvärda kliniska förbättringar av hud och siluett. Behandlingen innebär en estetisk metod som effektivt minskar och modellerar fettvävnaden på ansikte och kropp, men har även en medicinsk sida som motverkar överdriven svettning. Denna djupverkande teknologi var tidigare endast möjlig med kirurgi och för den estetiska delen kan ett flertal områden behandlas, som lokala fettdepåer, veck och acneärr. Maskinen verkar formande och hudföryngrande, motverkar oelastisk hud och ger icke-invasivt lyft av ansikte, hals och kropp på några minuter. Resultaten ska synas gradvis dag för dag och jag testade de två handenheterna med munstyckena i olika storlekar dels för att strama upp käklinjen, dels för att tighta till framsidan av magen.. Det var med viss oro jag la mig på behandlingsbänken, då jag hade hört att éLIFE kan kännas en hel del (vilket det såklart är värt om maskinen är en sådan innovation som det påstås).
 
Hur var det?
Vi började med hakan, och efter att huden rengjorts applicerade teknikern en sval gelé över området för att göra överföringen från ultraljudets energi ner i hudvävnaden möjlig, då vätska krävs för att penetrera människokroppen på detta sätt. Gelén innehåller naturliga aktiva ingredienser som gör behandlingen mildare för hudytan. Munstycket fördes fram och tillbaka i snabba rörelser och det fokuserade ultaljudet skräddarsyddes efter mina individuella behov, vilket innebar att jag hela tiden behövde tala om hur det kändes i samband med att inställningarna justerades. 
Denna behandling går på djupet och kan nå ansiktes SMAS, den solfjäderformade struktur som täcker ansiktsmusklerna och kopplar ihop dem med det överliggande hudlagret dermis - så jag förberedde mig på en hel del smärta i takt med att intensiteten höjdes. Men det enda jag kände var värme och eventuellt lite tryck mot benen i käklinjen, men inte värre än så. Jämfört med andra HIFU-maskiner på marknaden blev behandlingen med éLIFE så gott som smärtfri. Detta tack vare den centerlösa givaren som skapar väldigt precisa och få koaguleringspukter i vävnaden, utan att termiskt påverka kringliggande vävnad.
Vi gick vidare till magen som penetrerades på samma sätt, och här kände jag likt små nålstick i hudlagret där energin från ultraljudet var fokuserad, det blev även varmare ju mer vi trappade upp. Men jag skulle inte beskriva det som obehagligt på något sätt, utan nästan skönt...! Det enda som var mindre trevligt var att få bort gelén efteråt, ett nödvändigt ont och ilandsproblem i sammanhanget. Direkt efter var den behandlade huden röd och varm, speciellt på kroppen, men jag var inte öm även om det märktes att något hade hänt. Jag upplevde ingen minskning av vävnaden på plats men kollegorna såg ett tydligt lyft av ansiktet då vi behandlade de två sidorna separat och jämförde emellan. Dock ska nämnas att det tog lite längre tid än några minuter då vi avslutade först efter en dryg timme.
 
Resultatet
Det har nu gått ett par veckor, och det är framförallt magen som har blivit slankare. Det känns som att jag har tappat några centimeter men jag har även några märken där som blir bättre för varje dag, och jag väntar ivrigt på att det skall gå tre månader så jag kan fortsätta använda éLIFE. Konditionen av huden avgör hud många gånger man behöver upprepa proceduren, men för de flesta räcker två behandlingar fint.

Att tänka på
Du behöver inte förbereda dig på något sätt, men resultatet blir bättre på välvårdad och återfuktad hud. Sedan det här med smärtfrihet bör tas med en nypa salt, då vi alla är olika känsliga och huden reagerar mer om den är väldigt tunn. Man kan även få olika upplevelser beroende på behandlare, så det gäller att besöka en tekinker som är utbildad och har koll på inställningarna. Min kollega fick exempelvis en smärtsam behandling första gången, och kände inget alls andra gången trots högsta effekt, och hennes resultat i ansiktet blev fantastiskt bra och det är en sådan otrolig skillnad. Hur mycket som försvinner beror på utgångsläget. För övrigt har éLIFE ingen återhämtningstid, vilket betyder att man kan återuppta sina normala aktiviteter direkt. Hitills ger jag den här behandlingen fem av fem i betyg, och jag avvaktar med spänning på att metoden skall bli ännu bättre.