PERMANENT HÅRBORTTAGNING


Kasta dina rakhyvlar. Sluta med vaxning. Glöm smärtsamma sätt att bli av med oönskat hår, glöm stubbig hud och inåtväxta hårstrån. Hårborttagning med IPL ger dig en len hud, precis som du vill ha, utan smärta och även på de mest känsliga områden.

Oönskad hårväxt är ett problem för väldigt många. Vi erbjuder en mycket effektiv behandling. Nästan alla hår- och hudtyper går att behandla, men bäst resultat ser man vid mörka hår på ljus hy. Vid hårborttagning måste behandlingen upprepas minst 6–8 ggr för att få ett bra resultat, vanligtvis med ca 6-7 veckors mellanrum. Antalet behandlingar kan variera från person till person. Att behandlingen måste upprepas 6-8 gånger beror på att man endast kan behandla hår som är i växtfas.

Vissa salonger/kliniker hävdar att det räcker med 3-4 behandlingar för att bli hårfri, detta är biologiskt omöjligt oavsett vilken utrustning/maskin som används. Vid hårborttagning upplevs en pirrande känsla. Behandlingen upplevs av dom flesta som smärtfri. Biverkningar är sällsynta. Eventuellt kan huden bli lätt rodnad och svullen detta försvinner dock efter ett par timmar.

 

  • För kvinnor & män
  • Effektivt & skonsamt
  • Snabbt & säkert
  • Inga sidoeffekter
  • Prova kostnadsfritt
  • Vänlig prisstruktur


HUR FUNGERAR HÅRBORTTAGNING MED IPL?
IPL är en mycket effektiv metod för att ta bort oönskad hårväxt, och det är en befrielse att bli av med oönskad hårväxt för gott. IPL bygger på att högintensivt ljus dras till mörkt pigment. (Mycket ljust, vitt eller grått hår går dock inte att ta bort permanent med hjälp av laser eller IPL.) Processen skapar en hög värme som och leds ner i hårsäckarna, vilket resulterar i fotokoagulering så att de behandlade hårsäckarna tillbakabildas och försvinner.


HUR GÅR BEHANDLINGEN TILL?
IPL pulserna kan kännas som små stick men i övrigt är behandlingen skonsam och inte smärtsam. Hur lång tid behandlingen tar beror på hur stort område som ska behandlas. Ett mindre område tar endast några få minuter.

Skillnaden mellan IPL och laser är att lasern jobbar med en exakt pulslängd och våglängd som i detta fall är optimerad för så effektiv hårborttagning som möjligt. IPL (Intense Pulsed Light), producerar istället ett brett spektrum av ljus i olika våglängder.

För att med IPL komma åt mer precist använder man sig av olika munstycken som filtrerar specifika våglängder beroende på vilket område som behandlas.


HUR MÅNGA BEHANDLINGAR KRÄVS?
För att permanent ta bort oönskad hårväxt på kroppen eller i ansiktet krävs en serie på mellan sex och åtta behandlingar för att motverka samtliga stadier av hårets återväxt.

Det hår som ska tas bort bör rakas eller klippas av innan behandlingen påbörjas för bästa resultat. Viktigt att tänka på är att inte vaxa, plocka eller bleka håren på sex veckor före en behandling, eftersom lasern endast “tar” på hårsäckar som innehåller hårstrån med mörkare pigment i.