This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

En bra konsultation är A och O för slutresultatet. Boka din tid här!

Shopping Cart

Your cart is empty

Continue Shopping

Intervju med injektionssköterskan Jennifer Alvey

Jennifer Alvey pluggade i Jönköping och blev färdig sjuksköterska 2017 – trots att hennes familj till stor del består av konstnärer, och hon förväntades gå samma väg. Efter att ha arbetat på infektionsavdelningen på St Göran och NKS i två år bestämde hon sig för att bejaka sin medfödda estetiska sida, och blev tränad inom injektionsbehandlingar på kliniken Shape By. Sedan maj i år är hon hos oss på Östermalms House of Beauty, och har tagit med sig ett holistiskt synsätt som går ut på strävan att hennes patienter ska trivas med både in- och utsidan vid en behandling.

- Jag säger alltid nej om en patient har orealistiska förväntningar, vill komma tillbaka för tidigt på uppföljning eller är överbehandlad. Därmed blir konsultationen enligt den nya lagen extra viktig. Och om jag träffar en person som mår väldigt dåligt av skäl som inte har med utseendet att göra, och försöker ordna problemet med injektioner, ber jag hen att återkomma när situationen förbättrats. Det är nog väldigt vanligt att många utövare skulle passa på att sälja i det läget, men jag behöver känna mig stolt över resultatet, och vill förändra tänket i denna ytliga och smutskastade bransch.

Jennifer fick både interna och externa utbildningar hos Allergan via sin tidigare arbetsplats, men framförallt fick hon öva massor då hon tog mellan tio och femton filler- och Botox-patienter per dag. Hon har därför behandlat extremt många kunder på kort tid, och när det var dags att skaffa familj var hon föräldraledig för att sedan dra ner på tempot något, samt lägga ner mer tid och omtanke på varje enskild individ.

Hon startade eget på Södermalm 2021 och jobbade varje lördag för att komma igång med verksamheten, men då lokalen skulle överlåtas fick hon istället hyra rum hos Östermalms House of Beauty genom vår andra injektionssjuksköterska, Madelaine Mossvik.

Hur ser din egen hudvårdsrutin ut?

- Helt ärligt så är jag inte så bra på kompletterande hudvård, trots att jag haft mycket problem med huden till och från, som akne och melasma. Inga serier jag testade hjälpte och har därför inte landat i något specifikt varumärke än – det enda som fungerade var starkt retinol, vilket jag är medveten om dessvärre kan skada barriären och ge känslig hud. Nu har hudproblemen lugnat sig, och det jag satsar mest på är att göra riktigt rent från makeup och smuts. Jag använder en enkel tvätt och applicerar alltid SPF 50 dagtid för att inte få mer pigmenteringar, och när det kommer till behandlingar har jag fyllt på läpparna och använder Botox.

Till sist: Ditt bästa tips inför en injektionsbehandling?

- Att ha en konsultation för att ställa alla möjliga frågor du kan tänkas ha, så du får all information och blir införstådd med vad du kan förvänta dig. Men framförallt att vi får en personlig relation och ett ansikte på varandra, vilket jag är övertygad om leder till ett bättre resultat. Det är ju en stor grej första gången, och kan kännas lite läskigt med nålar och att till viss del förändra ansiktet. Du som inte bor i Stockholm eller har möjlighet att besöka mig – gå på rekommendationer där du noterat fina resultat. Se till att behandlaren är legitimerad och läs omdömen, be denne att visa upp sina tidigare jobb. Jag gillar en kombination av videos och bilder, eftersom många manipulerar det sistnämnda och det alltid är svårt att veta vad som är ett fejkat respektive äkta resultat. På mitt Instagram-konto @alveyaesthetics delar jag framöver med mig av båda!