CoaxMed ICE – fettfrysning

Vi rekommenderar dig att boka in en konsultation innan du bestämmer dig för att göra denna behandling, detta är för att vi på senaste tiden haft kunder som bestämmer sig för att behandla sig med metoden men som inte varit lämpliga för behandlingen när det väl är dax för behandlingen. Vi strävar efter att samtliga kunder skall få ett bra resultat som möjligt därför är det viktigt för oss att er kunskap om metoden är god innan ni planerar att påbörja en sådan behandling.
Konsultation för behandlingen kostar 350 kr ( Gäller även om du har ett presentkort ).
Vi på Östermalms House of Beauty arbetar med CoaXMED ICE för att frysa bort fettceller permanent, vi har arbetat med metoden i fyra år och har utfört mer än två tusen behandlingar på kunder. Vi har genomgått en gedigen utbildning och är godkända för att arbeta med metoden. Vi uppdaterar oss och genomgår fortbildningar kontinuerligt inom metoden genom vår tillverkare som funnits sedan 1993.
Innan du bokar en behandling vill vi att du läser nedanstående information och bokar in en konsultation, detta är för att vi tillsammans skall gå igenom behandlingen och tittar närmare på det område som skall behandlas samt att du får möjligheten till att ställa dina eventuella frågor.
Fettfrysning med kyla har blivit allt mer populärt de senaste åren, vi är många salonger/kliniker som erbjuder de här typen av behandling. Vår standard är minst två handenheter vilket betyder att behandlingstiden hos oss inte blir så lång, behandlingen tar 60 minuter.
Tekniken och metoden Cryolipolys utvecklades av den amerikanske läkaren Rox Anderson och metoden är godkänd av amerikanska FDA som är motsvarigheten till svenska läkemedelsverket. Över 2.000.0000 miljoner behandlingar har utförts världen över med metoden.
Fettfrysning ersätter inte traditionell fettsugning men är ett alternativ för den som med rätt förutsättningar söker en enklare behandling utan smärta och behov av återhämtning och sjukskrivning. Metoden är även mer ekonomisk en traditionell fettsugning för den som vill bli av med oönskade fettdepåer.
Fettfrysning är en kontrollerad nedkylning av underhudsfettet, det är underhudsfettet som reduceras därför tycker vi att det är viktigt att du som kund tänker på träning och motion för att undvika att det behandlade området inte blir slappt.
Fettceller skadas av kylan och med detta uppstår en naturlig celldöd en s k apoptos utan att skada omkringliggande vävnad så som hud, muskler och nervtrådar. Anledningen till att omkringliggande vävnad inte påverkas är för att de inte är lika känsliga som fettcellerna. De döda fettcellerna transporteras sedan bort av kroppen på en naturlig väg.
Det finns vetenskapligt stöd för att metoden fungerar, resultaten blir permanenta eftersom kroppen inte kan bilda nya fettceller.
Resultatet är permanent under förutsättning att man behåller samma vikt, om inte så kan resterande fettceller öka i volym på områden man inte behandlat med med metoden oavsett vilken maskin man behandlas med.
Fettfrysning är en enkel och delvis smärtfri behandling som är förknippad med få risker, efter en avslutad behandling är området rött ( rodnaden kan sitta kvar ett tag), väldigt kallt och ömt. I och med att vi alla är olika reagerar vi även olika efter behandlingen, vissa får blåmärken och ömheten kan på vissa personer efter behandlingen hålla i sig i upp till två dagar efter behandlingen medan vissa bara märker av rodnaden direkt efter behandlingen och upp till någon timme efter behandlingen.Vi rekommenderar att du som blivit behandlad med CoaXMED ICE masserar det behandlade området två gånger om dagen i fem dagar efter avslutad behandling. Ca en vecka efter behandlingen kan ömheten komma tillbaka, detta är inget att vara orolig över det tillhör processens gång. Direkt efter behandlingen rekommenderar vi en rask promenad på ca 20 minuter och att dricka ordentligt med vatten. Tillfälliga biverkningar efter en behandling med fettfrysning är rodnad som nämnts ovan, domningar och blåmärken, känselnedsättning på det behandlade området, vissa kan uppleva en stickande känsla i flera dagar efter behandlingen. Direkt efter en behandling kan man återgå till vardagen, ingen sjukskrivning behövs.
Det finns många områden på kroppen som är omöjliga att träna bort. Behandlingen är lämplig för partier på kroppen som har överflödigt med underhudsfett. De områden på kroppen som kan behandlas är:
 • Putmage
 • Kärlekshandtag
 • Ridbyxlår
 • BH-valk och gäddhäng
 • In- och utsida av lår
 • Armar
Redan efter 2-3 veckor efter en utförd behandling kan man se en viss skillnad på det behandlade området dock är detta väldigt individuellt. Vi utvärderar resultaten efter 30 dagar dock kan det ta upp till 90 dagar innan man kan se någon skillnad på det behandlade området. Processen leder till en syn- och mätbar minskning på 20-25 % fett på den del man valt att behandla. Generellt har man uppnått 80% av resultatet efter ca 2 månader. Oftast så räcker det med en behandling dock kan man endast behandla ett område tre gånger.
Planerar du som kund att gå ner i vikt rekommenderar vi dig att påbörja den resan först och sedan behandla. Och detta är för att vi som utför behandlingen vill att du skall få så bra resultat som möjligt. Fråga oss gärna om kost och motionsprogram om du behöver hjälp med detta.
Vi behandlar inte dig som är eller har:
 • Gravid eller ammar
 • Har raynauds sjukdom
 • Är nyopererad, 1år
 • Har en inopererad medicinsk enhet
 • Lider av stark känslighet mot kyla
 • Har ljumsbråck
 • Har hepatit C ( en leverinflammation som orsakas av ett virus )
Det är din skyldighet som kund att informera oss om ovanstående eller om du har något annat som vi behöver veta inför en eventuell behandling. Ge oss hellre mer information än för lite. 

Fråga oss gärna om de produkter vi rekommenderar dig att använda efter behandlingen.

Denna bild tillhör oss på Östermalms HoB där vi behandlat en av våra medarbetare. Så här kan du se ur direkt efter behandlingen samt i någon/några dagar efter behandlingen.