Hej på Er!

Under vinter halvåret får vi väldigt mycket frågor kring torr hudtyp och vilka produkter vi rekommenderar. Nedan finner du en kort information om hudtypen som förbättrar din kunskap en aning.

Innan du investerar i nya hudvårdsprodukter är det väldigt viktigt att veta vilken hudtyp du har. Det vanligaste felet vi gör är att köpa och använda hudvårdsprodukter som inte är anpassade efter vår hudtyp.

Det vanligaste kännetecknet på att man har en torr hud är att man känner en stramande känsla i huden, känslan uppkommer oftast i samband med rengöring då huden kommer i kontakt med vatten men även vanligt att den stramande och torra känslan uppkommer under dagen.
Eftersom en torr hudtyp har ett underskott av talg får därför inte personer med torr hudtyp problem med finnar däremot kan kan huden bli så torr att den istället utvecklar eksem.
Porer är oftast pyttesmå eller nästintill osynliga, huden är tunn och linjer kan lätt bli synliga.

Torr hud åldras snabbare och behöver väldigt mycket kärlek och omsorg, välj därför produkter som är anpassad efter denna hudtyp som innehåller ingredienser som är vårdande, lugnande och närande.
Ett serum är också att rekommendera då det gör det ’lilla extra’ för huden. Serum har mindre molekyler än en vanlig ansiktskräm vilken gör att den tränger ner djupare ner i huden.

För mer information om produkter vi rekommenderar och säljer hos oss på Östermalms House of Beauty som avser för känslig/torr hud vänligen klicka på länken:
http://renlive.se/produkt-kategori/dry-sensitive/

Renlive är ett medicinskt hudvårdsmärke som funnits sedan 1996, vi har arbetat med produkterna sedan 2011 och är väldigt nöjda med dem likaså våra kunder.

Vill du ha mer information om just denna hudtyp är du välkommen att ringa oss 08-21 39 90 eller maila [email protected]

Må bäst!

torrhy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *